Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Școala cu clasele I-IV din Sat Marotinu de Sus, Comuna Celaru, Județul Dolj va fi modernizată prin POR

În data de 02.10.2019 a fost semnat un contract de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Titlul proiectului: „ Îmbunătățirea infrastructurii educaționale în Sat Marotinu de Sus, Comuna Celaru, Județul Dolj”

Contractul a fost semnat în cadrul Axei prioritare 10 -  Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1-Investițiile in educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv specific 10.1 - Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copiii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, apel dedicat învățământului obligatoriu.

Beneficiar: UAT Comuna Celaru

Valoarea totală a proiectului este de 1.572.654,29 lei, din care suma solicitată este de: 1.226.497,19 lei (264.092,24 euro).

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătățirea calității infrastructurii de educație și a dotării școlii cu învățământ obligatoriu cu clasele I-IV MAROTINU DE SUS.

Principalele lucrări de intervenție aferente clădirii existente, din cadrul proiectului, vor fi:

  • refacerea sarpantei și învelitoarei;
  • înlocuirea sistemului de jgheaburi și burlane;
  • executare centuri și grinzi de beton armat peste parter;
  • executarea planseului peste parter pe structura din lemn.

Corpul nou de clădire are un regim de înălțime parter și etaj și se va proiecta cu structura de rezistență independentă, fără conlucrare cu construcția existentă. Suprafața clădirii reabilitate este de 375 mp, iar suprafața extinderii propuse este de 70 mp;

Pentru asigurarea îmbunătățirii infrastructurii școlare se vor achiziționa următoarele: mobilier școlar, tablă interactivă, trusă matematică pentru tablă, trusă geometrie, jocuri didactice, forme geometrice tablă, videoproiector, laptop, multifuncțional color, mobilier cancelarie, material didactic.

Sursa: ADR Oltenia

Vizualizări: 256