Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Împrumut BEI de 7,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea gestionării deșeurilor alimentare în România

Banca Europeană de Investiții (BEI) a acceptat, cu sprijinul Planului Juncker, să acorde un împrumut de 7,5 milioane de euro societății Winnow din România, care se ocupă cu gestionarea deșeurilor alimentare.

Societatea va utiliza finanțarea pentru a dezvolta și a introduce soluții software și hardware care să sprijine personalul unităților profesionale de alimentație publică în a monitoriza cantitățile și compoziția deșeurilor alimentare. Obiectivul final este de a furniza utilizatorilor date pentru gestionarea și prevenirea deșeurilor alimentare.

Acordul este susținut de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), care se află în centrul Planului de Investiții pentru Europa, cunoscut și sub denumirea de „Planul Juncker”. În absența contribuției FEIS, BEI nu ar fi la fel de în măsură să sprijine această operațiune, nici din perspectiva volumului creditului, nici din cea a riscurilor.

Vicepreședintele BEI, Andrew McDowell, a declarat: „Acest proiect inovator, primul din România derulat în cadrul instrumentului European Growth Finance Facility (EGFF) și susținut de Planul de Investiții pentru Europa, va avea un impact semnificativ prin contribuția sa la reducerea deșeurilor alimentare în bucătăriile comerciale. Proiectul stimulează cercetarea și dezvoltarea din România, având avantajul de a consolida competitivitatea acestei țări și de a crea locuri de muncă de înaltă calitate”.

 „Prin crearea unor noi oportunități de angajare în cadrul comunității, continuăm să construim la Cluj o echipă de talie mondială, pentru a ne putea pune în practică, în mod eficient, planurile de viitor. De asemenea, avem foarte multă încredere în viitorul comunității tehnologice de la Cluj, iar faptul că ne numărăm printre pionierii din domeniul inteligenței artificiale care vor beneficia de sprijin din partea Băncii Europene de Investiții reflectă în mod real munca asiduă a echipei noastre de aici”, a declarat Kevin Duffy, cofondator, Winnow.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 139