Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondurile Regio finanțează amenajarea unui parc public de agrement în municipiul Târgoviște

În data de 2 octombrie, a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului „Amenajare parc public de agrement și loisir UM Gară”.

Prin acest proiect, administrația municipală își propune să revitalizeze mediul urban prin reconversia funcțională a suprafețelor de teren degradate. În acest sens, au fost valorificate oportunitățile de finanțare nerambursabilă din Programul Operațional Regional 2014-2020 (Regio), prin Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4.2 – „Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului”.

Conform comunicatului oficial, vor fi realizate investiții care vor crește suprafețele spațiilor verzi din municipiul Târgoviște, reconversia terenului neutilizat de lângă UM Gară oferindu-le locuitorilor oportunități moderne de recreere și de petrecere a timpului liber.

Proiectul va fi implementat în 33 de luni, în perioada 1 mai 2018 – 31 ianuarie 2021, și presupune investiții a căror valoare totală este de 7.080.721,49 lei. Din aceștia, peste șase milioane de lei constituie contribuția din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, peste 920 de mii de lei reprezintă alocarea din bugetul de stat, beneficiarul asigurând o cofinanțare de peste 141 de mii de lei.

Sursa: ADR Sud-Muntenia

Vizualizări: 358