Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Investiții de 6,25 milioane lei pentru două școli gimnaziale din Blaj

Conform comunicatulul oficial, a fost semnat contractul de finanțare în valoare totală de circa 6,25 milioane lei, cu denumirea „Extindere, reabilitare și dotare Școala Gimnazială Simion Bărnuțiu, structura I.M. Moldovan și structura P.P. Aaron”. Fondurile europene nerambursabile vor duce la îmbunătățirea condițiilor de îngrijire și pregătire a copiilor.

Data limită de finalizare a proiectului este 31 noiembrie 2021, valoarea totală cererii de finanțare fiind de 6,246,548.10 lei, din care suma nerambursabilă reprezintă aproape 1,3 milioane euro (6.051.645,12 lei), respectiv 98% din suma cheltuielilor eligibile prin proiect.

Municipiul Blaj beneficiază din nou de posibilitatea de a-și moderniza și extinde infrastructura de educație, inclusiv prin achiziționarea de dotări, după ce tot în acest an a fost semnat și contractul de finanțare pentru extinderea și modernizarea creșei de pe str. Eroilor. Și de această dată, fondurile sunt alocate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții: 10.1 – Investiții în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare.

Investițiile vor duce la schimbarea celor două școli generale care sunt incluse în cadrul unității educaționale „Simion Bărnuțiu”.

La școala „I.M. Moldovan” se vor realiza inclusiv lucrări de extindere, cu încă un etaj a construcției de pe str. Păcii, în timp ce la școala „P.P. Aaron” se urmărește, în principal, modernizarea și ridicarea performanțelor funcționale ale clădirii.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 97