Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Lansăm la Iași Acceleratorul de întreprinderi sociale!

Lansăm la Iași Acceleratorul de întreprinderi sociale!

Fundația „Alături de Voi” România în parteneriat cu fonduri-structurale.ro vă invită joi, 19 septembrie 2019, ora 10.30, sala Rossini, Palas Mall Iași la lansarea a două proiecte în domeniul economiei sociale „Acceleratorul de Întreprinderi Sociale”, cofinanțate din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Un proiect vizează dezvoltarea de întreprinderi sociale la nivel național, excepție regiunea București – Ilfov, și un proiect se adresează doar persoanelor din Regiunea Nord Est. Valoarea celor 2 proiecte implementate pe parcursul a 36 de luni este de 27.534.740,34 lei (aprox. 5,8 mil Euro), din care 4,2 mil de euro vor fi utilizați pentru subvenții necesare în demararea afacerilor sociale.

Cele 2 proiecte își propun înființarea unui număr minim de 42 de întreprinderi sociale, ca soluție sustenabilă pentru reducerea disparităților sociale, combaterea sărăciei și crearea de locuri de muncă incluzive pentru persoane care aparțin grupurilor defavorizate. Preconizăm că în cele 42 de întreprinderi sociale vor fi create cel puțin 210 locuri de muncă, inclusiv pentru persoane din categorii defavorizate.

„Aceste proiecte europene atrase în comunitate reprezintă o excelentă oportunitate de a transpune experiența individuală de peste 11 ani a ADV România în domeniul economiei sociale, într-o experiență de sistem care să contribuie la înființarea unui întreg sector de întreprinderi sociale în România. Din punctul meu de vedere, economia socială și principiile după care se ghidează, ar trebui să fie noul trend în lume de a face afaceri sustenabile, durabile și prietenoase cu omul”, a declarat Angela Achiței, Președinte Fundația ”Alături de Voi” România.

„Progresul poate fi generat de acțiunile pe care le facem fiecare, individual și instituțional, în comunitățile noastre. În toate proiectele noastre i-am sprijinit pe cei care au avut curaj să înceapă o afacere. Mulți au reușit și ne mândrim cu ei. Credem în puterea exemplului și în lecțiile pe care le-am învățat ca administratori de grant. Am învățat și din succese, dar și din eșecurile antreprenorilor finanțați. Ne-am alăturat inițiativei Fundației „Alături de Voi” pentru că suntem convinși că parteneriatul nostru și experiența noastră complementară vor crea rezultate durabile”, a completat Raluca Prelucă, partener & consultant senior fonduri-structurale.ro

Proiectul „Acceleratorul de întreprinderi sociale” ID 127384 este implementat de către Fundația „Alături de Voi” România în parteneriat cu fonduri-structurale.ro la nivel național, excepție Regiunea București - Ilfov. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 13.761.980,00 lei, din care suma de 11.680.856,52 lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă UE, iar 2.061.327,63 lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă asigurată din bugetul național. Partenerul fonduri-structurale.ro va asigura o cofinanțare de 19.795,85 lei aferentă propriilor cheltuieli din proiect.

Proiectul „Acceleratorul de întreprinderi sociale în Regiunea Nord - Est” ID 128525 este implementat de către Fundația „Alături de Voi” România, la nivelul Regiunii Nord Est. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 13.772.760,34 lei, din care suma de 11.706.846,30 lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă UE, iar 2.065.914,04 lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă asigurată din bugetul național.

 

               Informații suplimentare pot fi accesate pe site-ul proiectului http://acceleratorul.alaturidevoi.ro/ sau pot fi solicitate la tel 0745/609209, mail acceleratorul@alaturidevoi.ro

Vizualizări: 1385