Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Regiunea Autonoma Bratislava este noua Autoritate de Management pentru Programul INTERACT 2007-2013

În data de 4 martie 2008, la Viena, a avut loc prima reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul INTERACT 2007-2013, al cărei principal a fost desemnarea noii instituţii ce va îndeplini funcţia de Autoritate de Management (AM) pentru acest program. Decizia a fost luata ca urmare a demisiei fostei Autoritati de Management, respectiv Divizia IV/4 din cadrul Cancelariei Federale a Austriei.
Pentru preluarea functiei de Autoritate de Management s-au înscris trei state membre: Franta (Regiunea Nord-Pas de Calais – Lille), Slovacia (Regiunea Autonoma Bratislava) şi Grecia (Ministerul Economiei şi Finantelor - Thessaloniki). Ulterior, Regiunea Nord-Pas de Calais (Lille, Franta) şi-a retras candidatura, ramânând doua state membre, Grecia si Slovacia.
Regiunea Autonomă Bratislava (Slovacia) a fost aleasă ca noua instituţie ce va îndeplini funcţia de Autoritate de Management pentru Programul INTERACT 2007-2013.
Comitetul de Monitorizare (CM) asigura, în numele Statelor Membre, eficienta si calitatea implementarii programului. Prin urmare, fiecare Stat Membru desemneaza reprezentanti în Comitetul de Monitorizare. Autoritatea de Management va folosi ca Persoană de Contact fiecare membru desemnat în cadrul CM, pentru toate întrebarile şi raportarile.
Programul INTERACT 2007-2013 a fost aprobat în data de 4 decembrie 2007 de catre Comisia Europeana. Programul urmareste dezvoltarea de baze de date destinate sprijinirii institutiilor nationale implicate în gestionarea si implementarea programelor operationale aferente cooperarii teritoriale europene si finanteaza organizarea de conferinte, seminarii, elaborarea de studii, manuale si proceduri standard.
Sursa: Infocooperare

Vizualizări: 89