Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Granturi norvegiene de până la 2,5 milioane de euro în cadrul noului apel destinat dezvoltării locale

Fondul Român de Dezvoltare Socială, în calitate de Operator de Program pentru Programul „Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor" (Dezvoltare Locală), finanțat din Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, a lansat marți, 10 septembrie 2019, apelul de propuneri de proiecte „Dezvoltare Locală".

În total, suma alocată apelului este de 10.090.640 euro, provenită din Granturile Norvegiene 2014-2021 (85%) și cofinanțare publică (15%).

Valoarea minimă a grantului care poate fi solicitat pentru implementarea unui proiect este de 500.000 euro, iar cea maximă este de 2.500.000 euro.

Apelul de proiecte are ca obiectiv implementarea de măsuri în scopul prevenirii și combaterii sărăciei și excluziunii sociale și care să contribuie la creșterea accesului grupurilor defavorizate la serviciile sociale, precum și la creșterea nivelului de satisfacție ale acestor grupuri cu privire la calitatea acestor servicii.

Solicitanții eligibili sunt entitățile publice, organizațiile neguvernamentale și asociațiile autorităților locale.

Activitățile susținute de proiectele finanțate în cadrul acestui apel vor viza ca grup-țintă principal persoanele vârstnice, copiii afectați de migrația părinților, persoanele cu dizabilități, cu boli grave, în faza terminală, victimele ale abuzurilor și violenței în familie, și alte categorii de grupuri vulnerabile și au în vedere dezvoltarea sau extinderea de servicii de sprijin, de asistență, de îngrijire socială, medicală, în vederea accesului pe piața muncii, precum și promovarea și replicarea unor noi modele de intervenție pentru grupuri vulnerabile.

De asemenea, alte exemple de măsuri vizează investiții în accesibilitatea fizică și informațională a serviciilor de asistență socială, medicală și a instituțiilor de învățământ, precum și asistența, sprijin și însoțire în vederea soluționării situației locative pentru grupurile vulnerabile și investiții în achiziționarea, renovarea sau construcția de locuințe pentru grupuri vulnerabile.

Durata recomandată a proiectelor este cuprinsă între 18 luni și 36 de luni.

Termenul limită de depunere a proiectelor este 18 decembrie 2019.

Se așteaptă ca proiectele finanțate în cadrul apelului „Dezvoltare locală" să contribuie cel puțin la realizarea următorilor indicatori:

  • 5.000 de persoane din grupuri vulnerabile care primesc servicii sociale personalizate furnizate în minim 140 de orașe/ comune/ localități;
  • 5 modele de intervenție aplicate în lucrul cu grupurile vulnerabile.

Descarcă ghidul

Fondul Român de Dezvoltare Socială a anunțat faptul că vor fi organizate seminarii informative regionale în Craiova, Cluj și Iași destinate acestui apel.

Sursa: Fondul Român de Dezvoltare Socială

Vizualizări: 4219