Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Propunerea legislativă privind meșteșugurile tradiționale, lansată în consultare publică

Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Relații Interetnice derulează, în calitate de partener, proiectul „Politica publică pentru meșteșugul tradițional” finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, cod proiect 112220.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Centrul Romano de Studii și Dezvoltare Socială, în calitate de lider de proiect și cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, în calitate de partener. Obiectivul general al proiectului constă în creșterea capacității ONG-urilor relevante în domeniul meșteșugului tradițional din România de a formula și promova o propunere alternativă de politică publică, inclusiv o propunere legislativă în ceea ce privește organizarea meșteșugarilor în vederea practicării activităților acestora ca profesie tradițională.

În cadrul proiectului a fost elaborată de către experți o propunere legislativă privind meșteșugurile tradiționale.

Asociația Centrul Romano de Studii și Dezvoltare Socială și partenerii săi, Ministerul Culturii și Identității Naționale și Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Relații Interetnice, au lansat în consultare publică propunerea legislativă intitulată „Legea meșteșugarilor tradiționali din România”, elaborată în cadrul proiectului „Politică publică pentru meșteșugul tradițional”.

Proiectul poate fi consultat aici.

Consultarea publică se desfășoară în intervalul 05 septembrie – 23 septembrie 2019.

Detalii și informații despre modalitatea în care puteți transmite propunerile și observațiile dumneavoastră găsiți aici.

Sursa: Departamentul pentru Relații Interetnice – Guvernul României

Vizualizări: 219