Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Magistrala 4, extinsă cu ajutorul a 252 milioane euro fonduri europene, facilitează transportul a peste 600.000 persoane zilnic

Metroul din București facilitează transportul a peste 600.000 persoane zilnic, grație celor 4 magistrale.

Din primavara lui 2017, bucureștenii din zona de nord au parte de un acces mai facil la celelalte zone datorită celor două stații care au fost date în funcțiune pe magistrala 4: Laminorului și Straulești.

Construite printr-un proiect susținut din fonduri europene, stațiile sunt accesibile și pentru persoanele cu dizabilități de vedere sau de locomoție, fiind prevăzute cu lifturi și cu trotuare rulante de viteză, similare cu cele din aeroport.

Pentru a asigura fluidizarea traficului și reducerea congestionărilor pe străzile Bucureștiului, începând cu toamna anului trecut, ca parte a aceluiași proiect, a fost dat în folosință și terminalul multimodal Park&Ride Străulești.

Rolul acestuia este de a-i determina pe șoferii care vin în București dinspre Mogoșoaia și Buftea să-și parcheze mașinile și să ia metroul spre oraș. Terminalul este dotat cu lifturi de acces în parcajul suprateran și are acces direct către stația de metrou Straulești, printr-o galerie subterană.

Proiectul de extindere a magistralei 4 a costat 252,4 milioane euro, dintre care 186 milioane euro fonduri europene alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și Programul Operațional Sectorial Transport 2007-2013.

Alte două magistrale sunt implementate cu finanțare din fonduri europene în actuala perioadă de programare.

Este vorba de Magistrala 5, beneficiară a 730 milioane euro, din care fonduri europene în valoare de 533 milioane euro (proiect început în perioada precedentă de programare) și Magistrala 6, cu termen de execuție 2023, beneficiară a 517 milioane euro.

Sursa: MFE

Vizualizări: 134