Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Prima creșă din comuna brașoveană Sânpetru se construiește cu fonduri Regio

Un proiect în valoare totală de peste 5,5 milioane lei, le va oferi copiilor din comuna Sânpetru, județul Brașov, posibilitatea să meargă, pentru prima dată în această localitate, la creșă.

Este vorba de cererea de finanțare cu numele „Construire creșă în comuna Sânpetru, jud. Brașov”, pentru care a fost semnat luni, la Alba Iulia, contractul de alocare a sumelor nerambursabile prin Axa Prioritară 10 a Programului REGIO 2014-2020 – Obiectiv Specific 10.1 – ce prevede investiții în proiectele ce vizează creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, apel dedicat învățământului ante preșcolar şi preșcolar.

Proiectul finanțat din fonduri europene și bugetul local, pentru copii și familiile lor, pentru a se oferi servicii educaționale moderne și de calitate privind îngrijirea micuților, se va încheia, conform estimărilor edililor până la sfârșitul lunii august 2022.

Valoarea totală a cererii de finanțare este de 5.522.170,70 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 1.261.260 lei, respectiv peste 270.000 euro.

Lucrările proiectului prevăd construirea unei creșe, în imediata apropiere a Grădiniței și a Școlii Gimnaziale a localității, precum și achiziția de echipamente necesare administrării clădirii noi. Practic, din anul școlar 2022/2023, peste 30 de copii micuți din această comună vor beneficia de condiții mult mai bune de studiu, ca urmare a noii construcții, cu demisol, parter și etaj, în suprafață totală desfășurată de peste 1050 mp.

În această nouă unitate educațională se vor realiza facilități sanitare moderne și instalațiile performante. Clădirea nouă a creșei va fi la vest față de Grădiniță și va beneficia de un spațiu exterior curat, cu zone verzi și cu spații pentru activități în aer liber. Vor exista patru săli de grupă situate la parter, cu program de zi, pe categorii de vârste. Mâncarea va fi preparată în cadrul bucătăriei de la etaj și va fi distribuită și servită în sălile de grupă. Lenjeria se va depozita, spăla și usca în spațiile amenajate la subsolul clădirii, unde vor fi și alte spații tehnice. Etajul, parțial retras, va găzdui spații destinate exclusiv personalului instituției.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 58