Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

20,21 milioane euro pentru un nou apel privind dezvoltarea serviciilor publice electronice prin POC!

Autoritatea de Management Programul Operațional Competitivitate din cadrul Ministerului Fondurilor Europene împreună cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale – Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale au anunțat lansarea apelului aferent Acțiunii 2.3.1. Consolidarea și asigurarea interoperabilității sistemelor informatice dedicate serviciilor de e‐guvernare tip 2.0 centrate pe evenimente din viața cetățenilor și întreprinderilor, dezvoltarea cloud computing guvernamental și a comunicării media sociale, a Open Data şi Big Data – secțiunea cloud computing guvernamental și rețelele sociale în instituțiile publice.

Apelul va finanța proiectul „Platformă națională de Cloud Guvernamental”, care va asigura instituțiilor publice resurse tehnologice pentru a livra servicii publice electronice. Dezvoltarea cloudului guvernamental va permite autorităţilor centrale şi locale din România să beneficieze de o platformă tehnologică modernă ce va permite implementarea facilă a unor sisteme informatice interoperabile, uniforme, sigure, cu costuri şi timpi de implementare reduse.

Solicitant eligibil este Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale în parteneriat cu Agenția pentru Agenda Digitală a României.

Bugetul apelului este de 20,21 milioane euro.

Proiectele pot fi depuse în perioada 5 septembrie 2019 – 29 februarie 2020.

Descarcă ghidul

Sursa: MFE

Vizualizări: 100