Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Roxana Mînzatu: Vom transmite Comisiei Europene 7 proiecte de 1,4 miliarde euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă

Ieri, 27 august 2019, a avut loc reuniunea de lucru a operatorilor de apă, organizată de Asociaţia Română a Apei (ARA).

În intervenția sa, ministrul Fondurilor Europene a arătat că „Până la finalul lunii viitoare vom transmite Comisiei Europene un pachet de 7 proiecte în valoare totală de circa 1,4 miliarde euro”, proiecte care au principal obiectiv dezvoltarea infrastructurii de apă în județele Constanța, Dolj, Satu Mare, Olt, Argeș, Buzău și Teleorman.

Dna. Mînzatu a subliniat că, pentru o mai mare rapiditate, s-a decis ca (pentru n.r) implementarea proiectelor de apă și apă uzată să poată fi lansate licitații cu clauză suspensivă. Acest lucru înseamnă că acele contracte cu cei care câștigă procedurile de achiziție vor fi semnate și implementate după ce proiectele majore sunt aprobate de Comisia Europeană, conform procedurilor.

La rândul său, oficialul Comisiei, Dl. Carsten Rasmussen, a explicat că CE analizează proiectele majore din sectorul de apă și va căuta soluții pentru ca acestea să fie aprobate în cel mai scurt timp.

În acest moment 6 proiecte majore, în domeniu, deja aprobate de Comisia Europeană, sunt în implementare în Valea Jiului, Vrancea, Alba, Galați, Timiș, Turda – Câmpia Turzii. Valoarea cumulată a acestora este de 873 mil. euro. Alte 2 proiecte, care vor fi implementate în Ilfov, Cluj și Sălaj sunt în evaluare la Comisia Europeană. Valoarea acestora este de 751 milioane euro.

Sursa: MFE

Vizualizări: 108