Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

„Premiul Radarul Inovării 2019” – O universitate românească, printre participanți! Află cum poți vota

Comisia Europeană a lansat o competiție pentru identificarea viitorilor inovatori de top ai Europei. Publicul este invitat să voteze favoritul lor dintre 36 de candidați care au dezvoltat inovații prin proiecte finanțate de UE. Finaliștii provin din fiecare colț al Europei, de la IMM-uri, universități și start-up-uri și furnizează un set divers de descoperiri științifice și tehnologice. Acestea au fost identificate prin intermediul Radarului de inovare al Comisiei Europene, un motor bazat pe date care își propune să identifice inovațiile potențiale ridicate și inovatorii cheie din spatele lor.

Publicul poate vota online pentru inovatorii despre care cred că merită cel mai mult premiul Radar pentru inovație 2019. Votarea este deschisă până la 26 august 2019 la amiază (12:00 CET). Click aici pentru lista competitorilor. 

Acest vot public va decide 3 inovatori din fiecare din cele 4 categorii:

  • Tech for Society - recunoașterea tehnologiilor care afectează societatea și cetățenii;
  • Știință inovatoare - știință de ultimă oră care stă la baza progreselor tehnologice de mâine;
  • Tehnologie industrială și de activare - următoarea generație de tehnologie și componente care sprijină industria;
  • Inovare condusă de femei - recunoașterea femeilor dinamice care conduc echipe care dezvoltă inovații mari prin finanțarea UE).

Cei 12 finaliști vor ajunge să își propună planurile, ducându-și inovația pe piață la un juriu de experți la evenimentul Innovative Europe Hub, care face parte din „Zilele europene de cercetare și inovare”, care vor avea loc la Bruxelles, 25 - 26 septembrie 2019. Juriul va decide un câștigător din fiecare categorie și un câștigător general care va fi prezentat la un program euronews despre inovația lor și potențialul său de piață.

În competiție se află și o universitate românească, Universitatea Transilvania din Brașov. Aceasta a implementat un cadru software pentru dezvoltarea soluțiilor personalizate de medicamente DL bazate pe date criptate homomorfic. Într-un scenariu tipic, clientul (spital, pacient etc.) criptează datele, le trimite către aplicația bazată pe cloud care procesează datele cu modelul DL și produce rezultate criptate, care sunt apoi trimise înapoi la client. În cele din urmă, clientul decriptează și interpretează rezultatele. Astfel, ne asigurăm că atât datele de intrare, cât și rezultatele rămân private, iar analiza datelor se efectuează numai pe versiunea criptată a datelor. Folosind cadrul descris mai sus, au dezvoltat cu succes mai multe aplicații de medicamente personalizate, inclusiv: evaluarea și diagnosticul bolii coronariene bazat pe angiografii coronariene (spitalul este clientul) și monitorizare cardiovasculară pe termen lung, bazându-se pe un model hemodinamic de ordin redus și date despre senzori dobândite printr-un dispozitiv purtabil (pacientul este clientul). Inovația prezenată a fost finanțată prin Programul Orizont 2020 în cadrul proiectului MH-MDClick aici pentru a-i vota. 

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 337