Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiecte cu fonduri europene în Buzău: Parc de joacă pentru copii și servicii sociale comunitare pentru persoane cu dizabilităţI în comuna Tamași

În comuna Tamași din județul Buzău, un loc de joacă pentru copiii care provin din familii cu venituri mici a fost realizat cu ajutorul banilor europeni.

Obiectivul a fost realizat din fonduri europene, atrase de administrație și este amplasat chiar lângă Centrul de Zi pentru copii, care funcționează în regim after school.
E vorba despre un proiect derulat prin Grupul de Acțiune Locală «Cetatea Tamasidava» și finanțat din Programul Național de Dezvoltare Rurală. Valoarea totală depășește 300.000 de lei, dar cuprinde și dotarea cu mobilier a Centrului de Zi”, a declarat Veronica Donțu, primar comuna Tamași...sursa: www.desteptarea.ro, click aici pentru detalii.

Totodată, conform site-ului primăriei Tamași, se află în implementare un proiect destinat persoanelor cu dizabilități, ce are termen de finalizare anul 2021.

Rezultatele așteptate de la proiectul „Investiții în servicii sociale comunitare pentru persoane adulte cu dizabilități în Comuna Tamași, Județul Bacău” sunt: 

  • 4 locuințe protejate pentru persoane adulte cu dizabilităţi, cu o capacitate de 6 locuri fiecare, construite, dotate şi conectate la rețeaua de utilităţi pentru dezinstiţionalizarea a 24 persoane cu dizabilităţi din cadrul CRRN Răcăciuni;
  • 1 Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilităţi pentru furnizarea de servicii comunitare şi prevenirea institituţionalizării, înfiinţat în comuna Tamaşi, jud. Bacău prin reabilitarea, modernizarea, dotarea unei cladiri existente;
  • 24 beneficiari (persoane cu dizabilități) dezinstiţionalizaţi din CRRN Răcăciuni;
  • 48 beneficiari (persoane cu dizabilități) de infrastructură socială de zi reabilitată/modernizată/extinsă/dotată.

Valoarea totală a proiectului este de 4.179.646,04 lei.

Perioada de implementare este de 44 luni, respectiv între data 01.07.2017 și data 28.02.2021.

Sursa: Primăria Tamași

Vizualizări: 229