Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

V. Dăncilă: De la preluarea guvernării, în conturile fermierilor români au intrat 8,78 miliarde de euro din fonduri europene

În cadrul ședinței de guvern care a avut loc la începutul săptămânii trecute, premierul Viorica Dăncilă a menționat anumite progrese în domeniul agriculturii.

Conform declarațiilor acesteia: „Săptămâna trecută au intrat în conturile României încă 103,2 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

De la preluarea guvernării, în conturile fermierilor români au intrat 8,78 miliarde de euro din fonduri europene. Numai  în acest an, au venit de la Comisia Europeană 2,53 de miliarde de euro pentru fermieri și dezvoltarea satului românesc. Acestor sume se adaugă peste 1,4 miliarde euro plătiți ca subvenții din bugetul național.

Ministrul Agriculturii Petre Daea m-a informat că a fost plătită ultima tranșă, de peste 200 de milioane de lei către legumicultorii înscriși în ciclul I al Programului de sprijin pentru tomate.

În prima etapă din acest an s-au înscris aproape 20.000 de legumicultori, iar aproximativ jumătate dintre ei au obținut producție suplimentară și încă livrează pe piață.”

Sursa: Guvernul României

Vizualizări: 103