Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Viitor incubator de afaceri la Târgu Secuiesc, realizat prin fonduri REGIO

O veche centrală termică dezafectată din Târgu Secuiesc se va transforma într-un incubator de afaceri nou și modern. Este cel de-al doilea incubator de afaceri ce se va construi în Regiunea Centru cu finanțare prin Programul Operațional Regional în perioada 2014-2020. Contractul de finanțare a fost semnat marți, 13 auguts 2019, la sediul ADR Centru, proiectul având o valoare totală de 2,61 milioane lei. Incubatorul de afaceri va găzdui firme ce vor activa în domeniul tehnologiei informațiilor și comunicațiilor, oferind spațiu pentru firme mici și mijlocii la un preț avantajos și asigurând  echipamentele necesare pentru desfășurarea activităților.

Structura bugetului:

Din valoarea totală a proiectului de 2.618.439 lei, suma de 1.485.313 lei, (aproximativ 319.834,76 Euro) reprezintă finanțarea nerambursabilă solicitată de către beneficiarul proiectului, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc. Diferența dintre cele două sume reprezintă cofinanțarea asigurată de către beneficiar pentru realizarea proiectului. Fondurile nerambursabile alocate provin din bugetul Regiunii Centru alocat prin Prioritatea de investiții 2.1B a Programului Operațional Regional 2014-2020, unde este disponibil pentru accesare un buget de 77,25 milioane lei fonduri nerambursabile.

Unde se va realiza investiția:

Proiectul va fi implementat în județul Covasna, Municipiul Târgu Secuiesc, str. Stadionului, nr. 13A. Clădirea ce se va transforma în incubator a fost construită în 1984 și a funcționat ca o centrală termică pentru locuințele colective din zonă.

Când se va finaliza proiectul:

Până în 30.06.2022, beneficiarul proiectului estimează că se va finaliza construcția clădirii, prin care va oferi apoi infrastructură și toate serviciile suport necesare pentru dezvoltarea mediului antreprenorial din municipiu.

Ce se va realiza din fondurile proiectului:

Având în vedere că această clădire este amplasată în centrul municipiului, în mijlocul unei zone de locuit, transformarea sa într-un incubator de afaceri va duce la existența unui nou spațiu modern, o construcție generoasă, cu utilități și echipamente noi, care va fi o locație atractivă pentru viitori antreprenori care doresc să înființeze firme în domeniul tehnologiei informațiilor.

Prin proiect este prevăzută și achiziția de mobilier și echipamente IT. Astfel, clădirea va fi echipată cu rafturi de depozitare, mobilier de bucătărie și spațiu de luat masa, mobilier pentru sala de ședințe și mobilier pentru persoanele cu handicap. De asemenea, se vor dota spațiile nou create cu echipamente electronice: laptop, desktop, imprimantă, xerox, plotter imagine, scanner, videoproiector. 

Servicii oferite în cadrul incubatorului:

După finalizarea investiției, firmele găzduite vor putea beneficia în cadrul incubatorului de o gamă variată de servicii cum sunt: evaluarea potențialului ideii de afaceri, a potențialului inovativ, stabilirea modelului de business, elaborarea planului de afaceri, inclusiv a proiecțiilor financiare ale afacerii. Serviciile de incubare ce vor fi oferite în cadrul incubatorului sunt: servicii administrative (recepție, secretariat, securitate, comunicare, curățenie, bufet etc.), de contabilitate, servicii profesionale juridice, legale, servicii de marketing și mentorat, dar și consultanță în obținere de finanțare, granturi și capital.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru

Vizualizări: 83