Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Strategia de dezvoltare teritorială pentru perioada 2021-2027, unul din obiectivele CJ Tulcea

Miercuri, 7 august 2019, a avut loc conferinţa de lansare a proiectului „Soluții administrative moderne - dezvoltarea și implementarea de proceduri și mecanisme simplificate în sprijinul cetățenilor în cadrul Consiliul Județean Tulcea”.

Flexibilizarea administraţiei judeţene şi Strategia de dezvoltare teritorială pentru perioada 2021-2027 sunt două dintre obiectivele proiectului implementat de Consiliul Judeţean Tulcea.

„Remarc faptul că, prin soluţiile propuse, proiectul ţinteşte o administraţie mai flexibilă iar acest lucru înseamnă şi acea debirocratizare dorită şi solicitată permanent de cetăţean, de societatea civilă.

Sintetic, este un proiect care îşi propune prin obiectivele fixate un plus de eficienţă şi orientare aplicată pe soluţionarea problemelor comunităţilor din judeţul Tulcea.

Mi-a atras atenţia Strategia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Tulcea, parte a acestui proiect care stabileşte viziunea şi scenariul de dezvoltare teritorială pentru perioada 2021-2027. Este un capitol extrem de important pentru judeţul Tulcea pentru că, practic, vorbim de platforma pe care se vor realiza viitoarele proiecte de dezvoltare ale judeţului Tulcea", a declarat Dumitru Mergeani, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, în deschiderea evenimentului.

Durata de implementare este de 24 de luni, iar valoarea estimată pentru realizarea proiectului este de 3,1 milioane de lei (inclusiv TVA). Proiectul este finanţat din alocarea prevăzută pentru Instrumentul Teritorial de Investiţii Delta Dunării, în cadrul Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Sursa: Consiliul Județean Tulcea

Vizualizări: 135