Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AFIR: „Grad semnificativ de absorbție a PNDR 2020, peste 52% din totalul fondurilor europene puse la dispoziția României”

Vineri, 2 august 2019, a avut loc o întâlnire de lucru între ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Petre Daea, directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu, și personalul de conducere de la nivel central, regional şi judeţean al AFIR.

Obiectivul videoconferinței a fost analizarea stadiului implementării Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014–2020 și identificarea soluțiilor pentru rezolvarea eventualelor probleme privind accesarea fondurilor europene, implementarea proiectelor și atingerea țintei de absorbție.

Am analizat în primul rând stadiul plăților efectuate de la începutul acestui an şi vă pot spune că am depăşit 514 milioane de euro, atingându-ne obiectivele stabilite. Îi aşteptăm pe toți beneficiarii cu care am încheiat contracte şi rog colegii de la CRFIR şi OJFIR să le acorde sprijinul necesar pentru a depăşi eventualele blocaje birocratice, astfel încât să putem atinge obiectivele financiare asumate până la sfârşitul acestui an. Valoarea mare a plăţilor efectuate duce la un grad semnificativ de absorbție a PNDR 2020, peste 52% din totalul fondurilor europene puse la dispoziția României, ceea ce scade implicit riscul dezangajării în viitor a acestor fonduri.”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Sursa: Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

Vizualizări: 338