Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sunt încă bani disponibili pentru microîntreprinderile din orașele Regiunii Vest

Firmele cu mai puțin de 9 angajați – microîntreprinderi, care doresc să obțină finanțări europene nerambursabile pentru a construi sau a extinde spații de producție ori prestări servicii, pentru a achiziționa echipamente și tehnologii noi sunt în așteptate să aplice cu proiecte în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

Regiunea Vest are 10,77 milioane euro la dispoziție în cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creări de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri – Microîntreprinderi.

De la deschiderea acestui nou apel de proiecte, din 8 iulie 2019, până în prezent, la nivelul Regiunii Vest au fost doar 28 de proiecte, cu valoare nerambursabilă de 4,53 milioane euro. Cererile de finanțare pot fi depuse până în dat de 8 noiembrie 2019, ora 12:00, iar apelul de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi este de tip competitiv.

Cine poate obține finanțare nerambursabilă prin Regio-POR, PI 2.1.A?

În cadrul Priorității de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi vor putea solicita finanțare societățile și societățile cooperative care:

  • Se încadrează în categoria microîntreprinderi, pentru construirea, modernizarea și extinderea spațiilor de producție sau prestare a serviciilor dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line, pentru investiții localizate în mediul urban;
  • Au desfășurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puțin un an fiscal integral, nu au avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare și în anul fiscal anterior și au înregistrat profit din exploatare (mai mare de 0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare;
  • Au înregistrat un număr mediu de salariați de cel puțin 1 în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare sau au cel puțin un salariat cu normă întreagă pe perioada nedeterminată, la data depunerii cererii de finanțare.

Valoarea eligibilă a unui proiect este 25.000 de euro, iar valoarea maximă a ajutorului în regim de minimis ce poate fi acordat unei întreprinderi unice din fonduri publice este de 200.000 euro. Finanțarea nerambursabilă solicitată poate reprezenta cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului.

Click aici pentru mai multe detalii.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest

Vizualizări: 276