Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

FNGCIMM a redus comisionul de garantare perceput beneficiarilor Programului Start-Up Nation

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) este unul dintre principalii parteneri ai Programului guvernamental Start-Up Nation, oferind și în cadrul celei de-a două ediții a programului un produs de garantare dedicat pentru creditele punte acordate de CEC Bank și Banca Transilvania.

Obligațiile de rambursare ale start-upurilor beneficiare ale programului SUN sunt garantate de către FNGCIMM în proporție de maxim 80%.

Începând cu dată de 25 iulie 2019, FNGCIMM a redus comisionul de garantare până la 1,95% din valoarea garanției acordate.

Reducerea costurilor de finanțare reprezintă unul dintre importantele deziderate ale IMM-urilor în accesarea surselor de finanțare. Așadar, am reevaluat riscul asociat acordării garanțiilor în cadrul Programului START-up Nation și, pentru a oferi un răspuns adecvat cerințelor specifice ale partenerilor noștri, am ajustat costurile practicate tocmai pentru a crea premisele unei facilitari a accesului la creditare, a declarat Gheorghe Lapadat, Director general FNGCIMM.

Comisionul se va aplică garanțiilor noi emise în favoarea beneficiarilor Programului Start -up Nation, inclusiv celor care au situații financiare încheiate, cu condiția că la dată solicitării creditului garantat să aibă o vechime mai mică de 36 de luni de la dată înființării.

Comisionul de garantare este o cheltuiala eligibilă, care poate fi decontată din ajutorul financiar nerambursabil acordat în cadrul programului Start Up Nation.

Pentru prima etapă a Programului Start-up Nation, FNGCIMM a fost un partener activ pentru circa 5100 de antreprenori, garantând credite de aproape 1 miliard de lei.

Sursa: Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri

Vizualizări: 792