Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost lansată perioada de consultare publică privind programul Europa Digitală 2021-2027

Programul Europa Digitală 2021-2027 se află în consultare publică până la data de 25 octombrie 2019. În perioada 2021-2027 programul va investi în tehnologia digitală care are potențial de a aduce o schimbare pozitivă în viețile cetățenilor europeni și în demersul afacerilor.

În prezent, Comisia planifică programul Europa Digitală (Digital Europe), care ar aduce investiții directe în valoare totală de 9,2 miliarde de euro (sub rezerva acordului Consiliului și Parlamentului European), pentru implementarea de tehnologii digitale inovatoare în cinci domenii-cheie: supercomputing, inteligență artificială, securitatea informatică, abilitățile digitale avansate. De asemenea, se dorește asigurarea utilizării pe scară largă a acestor tehnologii digitale în întreaga economie și societate, în conformitate cu obiectivele și valorile ambițioase ale UE în materia dezvoltării durabile. Obiectivul său este de a îmbunătăți competitivitatea Europei în economia digitală globală și de a-și spori autonomia tehnologică, prin construirea de capacități, prin testarea tehnologiilor digitale și prin desfășurarea acestora.

Programul va reprezenta o ocazie unică pentru UE de a contribui în mod substanțial la investițiile în capacități digitale esențiale pe care nici un stat membru nu le poate pune în aplicare în mod individual. Ca parte a procesului de co-design care va fi integrat în Europa digitală, asigurându-se că reflectă cele mai importante lucruri pentru societatea și întreprinderile europene, Comisia a lansat o consultare online. Acesta va colecta contribuții din întreaga Uniune, vizând o serie de părți interesate: IMM-urile și companiile mai mari, administrațiile publice de la toate nivelurile, organizațiile de cercetare și mediul academic, ONG-urile, asociațiile cetățenilor și cetățenii privați.

Informațiile primite vor ajuta Comisia să finalizeze Orientările pentru Europa Digitală, a căror versiune va putea fi vizualizată online. Acestea vor forma apoi programele de lucru și cererile de propuneri pentru primii doi ani ai programului (2021-2022).

Consultarea se va încheia la 25 octombrie. Poți participa la consultare prin completare formularului online.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 990