Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Bocșa se modernizează cu bani europeni: autobuze electrice, stații de transport și trotuare refăcute, piste de biciclete și autobaza reabilitată

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Primăria Orașului Bocșa au semnat, pe data de 24 iulie 2019, contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare pistă de biciclete și infrastructură pietonală. Modernizare autobază și stații de autobuze pentru transportul de călători.” Acest proiect constituie o investiție de aproape 4,9 milioane de euro, din care 4,3 milioane de euro reprezintă finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

Vor fi achiziționate patru autobuze electrice pentru orașul Bocșa, va fi reabilitată autobaza din localitate, vor fi amenajate/ modernizate 24 de stații de autobuz, se vor crea 7,9 kilometri de piste pentru biciclete și vor fi refăcute trotuarele – zona pietonală cuprinsă în proiect (7,9 km). Traseul pe care se vor realiza pistele de biciclete și și se va moderniza infrastructura pietonală este: Str. 1 Decembre 1918 – Str. Daciei – Str. Funicular – Str. Iosif Renoiu – Str. Str. Mihai Gașpar – Str. Republicii – Str. Tudor Vladimirescu. Sunt vizate măsuri care să conducă la îmbunătățirea eficienței și rentabilității transportului public, creșterea siguranței și confortului călătorilor, dar și reducerea poluării.

Valoarea totală a investiției este de 23.279.712,22 lei, valoare finanțării nerambursabile fiind de 20.744.327,03 lei și perioada de implementare este de 18 luni. Proiectul este depus în cadrul Axei prioritare 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, prioritate de investiții 4e, Obiectivul Specific 3.2 – Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest

Vizualizări: 142