Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

40 de proiecte finalizate până în 2018 în cadrul Programului Interreg V-a România - Bulgaria

Conform Raportului Anual de Implementare realizat pe anul 2018, care a fost aprobat pe 11 iunie 2019, vezi știrea, rezultatele programului sunt deja vizibile în zonele care au fost declarate eligibile. Din cele 156 de proiecte, în valoare de 228,28 milioane de Euro, 40 au fost deja finalizate, acoperind 5 domenii majore: transport (12,27 milioane de euro); mediu înconjurător și cultură (59,88 milioane de euro); managementul riscului (42,23 milioane de euro); mobilitatea forței de muncă (17,34 milioane de euro); capacitate administrativă (12,27 milioane de euro). 

Proiectele implementate au generat următoarele rezultate în următoarele sfere de interes:

  1. Promovarea potențialului turistic
  • 32 de produse/ servicii care promovează atracțiile naturale și culturale în zonă.
  • 6 aplicații mobile pentru a facilita accesul tuturor să descopere frumusețea zonei sunt disponibile în GooglePlay și AppStore („Danuble Old Righ History”- locuri istorice din regiunea de frontieră România - Bulgaria; „Ecoturism”- promovând patrimoniul natural protejat din zona de frontieră; „Impact-tour”- cuprinzând informații despre serviciile turistice; „Nature in hand”- prezentând locuri și destinații turistice și naturale din regiunea Montana, Vidin, Vratza, Plevana, Dolj, Olt și Mehedinți prin intermediul GPS-ului; „Danuble Limes”- furnizând informații despre moștenirea romanilor din zona de frontieră).
  1. Protejarea naturii
  • 11 zone protejate NATURA 2000 pentru care s-au dezvoltat instrumente de management contribuind la îmbunătățirea conservării statutului a 27.058 de habitate;
  1. Securitate
  • Campanii de educare pentru prevenirea riscului și realizarea managementului riscului au fost dezvoltate;
  • Creșterea capabilităților și a interoperabilității pentru intervenția comună RO-BG transfrontalieră, în primul rând cu răspunsuri la urgențele explozive cu randament chimic-biologic-radiologic-nuclear de înaltă performanță;
  • A fost creată o forță comună de intervenție rapidă pentru urgențele CBRN de pe Dunăre în cadrul structurilor autorităților de urgență din zona transfrontalieră.
  1. Problematici de muncă
  • Evenimente numeroase și traininguri în legătură cu mobilitatea forței de muncă și îmbunătățirea accesului persoanelor dezavantajate la job-uri;
  1. Instituții publice
  • Schimburile de bune practici și coordonarea instituțiilor publice sunt promovate de proiectele Interreg RO-BG. Astfel, integrarea minorităților și a grupurilor dezavantajate este promovată începând de la școală, prin încurajarea și sprijinirea acestora pentru a-și continua educația. De asemenea, urmărind viitorul, sunt educați studenții în domeniul antreprenorialului, cu ajutorul profesorilor noi instruiți și a unei curricule actualizate.
  1. Conectivitate
  • 7.06 km de drum modernizat leagă acum oamenii de Leviski de vecinii lor și mai mult ca să vină, deoarece au fost lansate proceduri de achiziții publice pentru modernizarea a aproape 123 km.

Descarcă Raportul Anual de Implementare pe anul 2018 pentru mai multe detalii.  

Sursa: Interreg România - Bulgaria 

Vizualizări: 246