Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Bani europeni pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit în comuna Pestișani, județul Gorj

În data de 16.07.2019, a fost semnat contractul „Dezvoltarea infrastructurii educaționale pentru educația preșcolara în comuna Pestișani, prin construcția unei grădinițe cu program prelungit a fost semnat în cadrul Axei prioritare 10  -  Obiectivul Specific: 10.1. Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, Apel dedicat învățământului antepreşcolar și preșcolar.

Beneficiarul acestui proiect este unitatea administrativ teritorială Comuna Pestișani din județul Gorj. Valoare totală a proiectului care urmează a fi implementat de acesta este de 1.877.359 lei, dintre care aproximativ 1.839.811 lei sunt bani alocați din Programul Operațional Regional.

Obiectivul principal al proiectului este realizarea unei construcții destinate unei grădinițe cu o capacitate de 54 locuri, cu posibilitatea configurării spațial funcționale cu doua sau patru clase. Principalele lucrări care urmează a fi realizate pentru atingerea obiectivului sunt: lucrări de pregătire a terenului și săpătură, lucrări aferente pentru infrastructură și suprastructură, învelirea acoperișului, închideri perimetrale/ fațade, amenajări exterioare, compartimentări interioare, montarea instalațiilor aferente imobilului, realizarea finisajelor interioare și datarea clădirii cu echipamente.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 227