Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Noi modificări aduse contractului de finanțare!

În data de 16 iulie 2019, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a emis ordinul de modificare a formei de contract anexă la Ghidul General al solicitantului pentru POR 2014-2020 ce conține condiţii generale pentru accesarea fondurilor în cadrul programului.

Modificarea se referă la contractele de finanțare aferente proiectelor ce se incadrează în alocarea regională aferentă apelului de proiecte și/sau alocării municipiilor reședință de județ (OS 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5). Pentru acestea, s-a inclus posibilitatea creșterii finanțării nerambursabile acordate, prin act adițional, până la limita maximă care ar fi putut fi acordată, în cazul în care proiectul se încadra în totalitate în alocările anterior menționate, pentru utilizarea  economiilor înregistrate la nivel de prioritate de investiții/la nivel de municipii reședință de județ (OS 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5).

Modificarea vine în sprijinul beneficiarilor, pentru degrevarea bugetului acestora, în cazul în care sunt înregistrate economii în cadrul alocărilor anterior menționate. Modificarea anterior menționată nu vizează apelurile de proiecte unde sunt aplicabile scheme de măsuri de ajutor de stat/minimis.

De asemenea, forma contractului de finanțare a fost modificată prin includerea, pentru proiectele generatoare de venituri, mențiunii legate de procentul valorii nerambursabile acordate prin raportare atât la valoarea totală a cheltuielilor eligibile cât și la valoarea necesară de finanțare, pentru a se realiza o corelare a informațiilor respective.

Restul condițiilor și prevederilor din Ghidul General rămân neschimbate.

Descarcă Ordinul

Sursa: AM POR

Vizualizări: 724