Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sumă suplimentară de 800 de milioane de euro oferită IMM-urilor inovatoare din 11 țări, inclusiv România

Fondul European de Investiții (EIF) și Grupul ProCredit oferă o sumă suplimentară de 800 de milioane de euro companiilor mici și mijlocii (IMM-uri) inovatoare, aducând un total de 1,62 miliarde de euro societăților din unsprezece țări.

Finanțarea sprijinită de FEI este acum disponibilă prin intermediul băncilor ProCredit din Europa de Sud-Est și de Est și se adresează companiilor care utilizează noile tehnologii și produc noi produse într-una din cele unsprezece țări în care această facilitate este disponibilă (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Georgia, Germania , Grecia, Republica Moldova, Republica Macedonia de Nord, România, Serbia și Ucraina). Până în prezent, acordurile cu ProCredit au susținut deja aproximativ 2.000 de IMM-uri inovatoare, în special în sectoarele Producție și Comerț cu ridicata și cu amănuntul, și multe altele vor fi finanțate în următorii ani.

Aceste acorduri au fost semnate în cadrul inițiativei InnovFin a Comisiei Europene, susținută de programul de cercetare și inovare al UE Orizont 2020. Inițiativa InnovFin permite băncilor participante să acorde împrumuturi companiilor inovatoare, cu sprijinul unei garanții oferite de FEI. Acordurile semnate în țările membre ale UE au fost posibile prin sprijinul Fondului european pentru investiții strategice (EFSI). EFSI este pilonul central al Planului de Investiții pentru Europa al Comisiei Europene, cunoscut și ca "Planul Juncker".

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 266