Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Universitatea Politehnică din București: Prima universitate din România care primește sprijinul Băncii Europene de Investiții

Reprezentanții Universității Politehnica din București(UPB) au semnat astăzi, 9 iulie 2019, la ora 09:00, la Rectorat UPB-Sala Senatului, contractul de finanțare cu reprezentanții Băncii Europene de Investiții. 

Astfel, UPB va primi o finanțare de 25 de milioane de euro pentru a-și extinde infrastructura educațională și de cercetare.

Universitatea va utiliza fondurile pentru realizarea unei infrastructuri noi, moderne, în campusul „Noul Local”, destinată celor 3 facultăți care, în prezent, își desfășoară activitatea de educație și cercetare în localul Polizu (Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, Facultatea de Inginerie Aerospațială și Facultatea de Inginerie Medicală).

Suprafața noii infrastructuri va fi de peste 30.000 de m2.

Planul vizează dezvoltarea campusului universitar printr-o clădire care va găzdui Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, Facultatea de Inginerie Aerospațială și Facultatea de Inginerie Medicală. Scopul proiectului este construcția, amenajarea și dotarea unei clădiri care să deservească activitatea didactică și de cercetare a celor trei facultăți care, în prezent, funcționează în campusul Polizu, alăturându-se celorlalte 11 facultăți care își desfășoară activitatea în campusul „Noul Local”. Astfel, se asigură premisele pentru creșterea calității și a standardelor pentru activitățile de educație și cercetare ale universității. 

Contractul de finanțare este garantat de Fondul European pentru Investiții Strategice, nucleul planului de investiții pentru Europa – cunoscut și ca „Planul Junker”. Universitatea Politehnica din București este prima instituție de învățământ superior din România care beneficiază de acest tip de sprijin. În cadrul întrunirii dedicate semnării acordului vor fi prezenți, pe lângă reprezentanții universității, Vicepreședintele Băncii Europene pentru Investiții, Andrew McDowell și alți reprezentanți ai BEI.

Sursa: Universitatea Politehnica București

Vizualizări: 185