Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

IMM-urile pot accesa fonduri europene in valoare de 800 milioane de euro


Sumele sunt destinate, in general, realizarii de investitii pentru modernizarea capacitatilor de productie

Productivitatea scazuta, echipamentele si tehnologia invechita, dar si un spirit antreprenorial nedezvoltat sunt elemente care pot fi rezolvate prin accesarea fondurilor structurale.

in acest sens, unul dintre domeniile majore de interventie ale programelor operationale vizeaza realizarea de investitii productive si pregatirea pentru concurenta de pe piata europeana a intreprinderilor mici si mijlocii. Alocarile pentru acest domeniu vor fi administrate de Agentia Nationala pentru intreprinderi Mici si Mijlocii (ANIMMC).

Desi procesul va incepe, cel mai probabil, la jumatatea acestui an, multi intreprinzatori romani se gandesc deja la modalitatea in care ar putea accesa fondurile destinate sectorului IMM-urilor, in valoare de 800 milioane de euro pentru perioada 2007-2013.

Fonduri pentru constructia unei noi fabrici

Florin Cucu, director comercial in cadrul producatorului de pijamale Sofiaman Impex SRL, vrea sa extinda capacitatea de productie pe fondul cererii tot mai ridicate, dar si sa-si achizitioneze noi utilaje necesare fluxului de productie. "Pana la sfarsitul acestui an vrem sa finalizam constructia unei noi fabrici, iar in 2008 intentionam sa achizitionam noi utilaje. Pentru ambele investitii, planul nostru este accesarea de fonduri structurale in valoare de aproximativ 500.000 de euro", a declarat, pentru Adevarul, Florin Cucu. Singura problema consta in rapiditatea cu care autoritatile vor reusi sa puna pe picioare un mecanism viabil care sa-si intre in atributiuni inca din acest an. „Autoritatile trebuie sa puna cat mai repede pe picioare un mecanism viabil care sa inceapa sa functioneze inca din acest an, pentru ca interesul mediului de afaceri in obtinerea acestor bani este foarte mare", spune omul de afaceri Florin Cucu. Totusi, taraganarea acestui proces nu va insemna insa si stoparea planurilor investitionale. "Indiferent daca reusim sau nu sa accesam aceste fonduri in acest an, vom incepe constructia noii fabrici, pentru ca nu putem astepta. Evolutia pietei ne impune si ritmul de dezvoltare", spune Cucu. Sofiaman a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de peste un milion de euro, cresterea pentru anul in curs fiind estimata la 25%. 15% din productie este directionata catre pietele externe, in timp ce restul este distribuit pe plan national. ..(sursa:www.adevarulonline.ro)click aici pentru detalii

Vizualizări: 72