Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCU: Cum se face verificarea cererilor de plată prin care se solicită subvențiile pentru antreprenorii finanțați

AM POCU a transmis Organismelor Intermediare Regionale din subordine o adresă privind verificarea cererilor de plată aferente subvențiilor care se acordă antreprenorilor finanțați în cadrul programului România Start-up Plus/Diaspora Start-up/ OS 4.1/4.2.

Conform documentului, pe lângă contractele de subvenție și documentele care atestă înființarea și existența firmei, antreprenorii beneficiari ai finanțărilor vor depune și o declarație pe propria răspundere privind ajutorul de minimis (din care să rezulte respectarea regulilor în domeniu), precum și o „declarație pe propria răspundere privind respectarea prevederilor ghidurilor solicitantului, conform cărora persoanele fizice care înființează afaceri nu trebuie să aibă calitatea de asociați majoritari în structura altor întreprinderi, la data semnării contractului de subvenție”.

Conform adresei care a fost transmisă începând de ieri de Organismele Intermediare către administratorii schemei de minimis, „metodologia de recuperare a ajutorului de minimis (…) este în lucru”. O metodologie completă care este în vigoare la acest moment stabilește cum se aplică corecții financiare administratorului schemei de minimis în cazul în care ajutorul de minimis este „utilizat necorespunzător”.  

Reamintim faptul că administratorii schemelor de minimis care au organizat concursurile de planuri de afaceri depun cereri de plată către Autoritatea de Management a programului aferente subvențiilor pentru antreprenori. După verificarea cererilor de plată, Autoritatea de Management va vira sumele aferente tranșei I a finanțării planurilor de afaceri câștigătoare (în cuantum de până la 75% din valoarea planului de afaceri). Există cazuri în care verificarea acestor cereri de plată și virarea efectivă a sumelor către antreprenori durează 2 luni.  

Descarcă adresa

Descarcă Anexa 1 - tabel informații (UPDATE)

Raluca Prelucă,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 1787