Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi finanțări Regio pentru reducerea emisiilor de carbon din stațiunea Sinaia

În data de 24 iunie 2019, a fost semnat un nou contract de finanțare în valoare de aproximativ 22,7 milioane de lei pentru proiectul „NOCO2- Cale pentru pietoni”, al cărui beneficiar este Primăria Orașului Sinaia. Astfel, primăria a valorificat oportunitățile de finanțare prin Regio (Programul Operațional Regional 2014 – 2020), în cadrul Axei prioritare 3 - „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiții 4e „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 3.2 -  „Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

Inițiativa autorităților locale din Sinaia are în vedere creșterea mobilității urbane și reducerea emisiilor de carbon, prin crearea unui traseu pietonal care să determine o creștere a interesului pentru circulația fără autoturisme private. Prin implementarea acestui proiect, turiștii și populația orașului vor beneficia de un pasaj pietonal integrat ce va asigura o tranzitare mai atractivă a stațiunii, diminuându-se totodată emisiile de gaze cu efect de seră. De asemenea, persoanele cu dizabilități vor avea la dispoziție o infrastructură de circulație pietonală accesibilă.

Proiectul „NOCO2 - Cale pentru pietoni” are o valoare totală de 22.755.436,29 lei, din care peste 19 milioane de lei sunt alocați din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, aproape trei milioane de lei provin din bugetul de stat, în timp ce peste 450 de mii de lei constituie cofinanțarea beneficiarului. Perioada de implementare a acestui proiect este de 45 de luni.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia

Vizualizări: 184