Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Pathfinder: Programul european de finanțare a cercetării colaborative caută manageri de portofoliu!

„Cel mai important potențial de inovare în Europa stă în asocierea cunoașterii, datelor și competențelor din mai multe discipline și sectoare. Acest aspect interdisciplinar, de multe ori condus de digitalizare, este ceea ce face tehnologia deep-tech atât de greu de replicat și prin urmare o direcție strategică a Europei pentru viitor” a declarat Comisarul european responsabil pentru economia și societatea digitale, Mariya Gabriel, în deschiderea evenimentului Innovative Enterprise Week care are loc în perioada 19 – 21 iunie 2019 la București.

Comisia Europeană prezintă în cadrul evenimentului de la București principalele oportunități de finanțare a inovării și cercetării în viitorul program Orizont Europa, care va deveni operațional în 2021, și apelurile de proiecte disponibile prin intermediul fazei pilot a Consiliului European al Inovării (EIC) în perioada 2019 – 2021.

Până la mijlocul anului 2020 va fi definitivat programul de lucru pentru Consiliul European al Inovării în cadrul viitorului program Orizont Europa. În următoarele 6 luni vor fi selectați manageri de program care să asigure managementul flexibil al portofoliilor de proiecte.

Inițiativa Pathfinder, primul pilon al Consiliului (EIC), va aloca un buget de 180 milioane în cadrul apelurilor care vor fi lansate în următoarele 18 luni, conform Thomas Skordas, director în cadrul DG CNECT. Inițiativa Pathfinder oferă granturi de până la 4 milioane de euro pentru a promova cercetarea și inovarea colaborative și inter-disciplinare pentru crearea de tehnologii ale viitorului. Granturile sunt acordate parteneriatelor formate din cle puțin 3 entități din 3 state diferite. Inițiativa înglobează 3 programe:

  • FET Open – colaborări bottom-up deep-tech (Începând de la nivelul de pregătire a tehnologiei – TRL 1)
  • FET proactive – consolidarea top – down a paradigmelor și a comunităților interdisciplinare
  • Tranziția către inovare – granturi pentru transformarea rezultatelor cercetării în cadrul proiectelor finanțate prin FET în inovații tehnologice sau societale

Consultanții fonduri-structurale.ro sunt prezenți la evenimentul Innovative Enterprise Week până vineri, 21 iunie 2019. Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre cum putem să colaborăm, ne găsiți în zona standurilor!

Raluca Prelucă,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 1225