Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 1 milion de lei din fonduri europene pentru o grădiniță modernă în Sărățenii din Mureș

Localitatea Sărățeni, județul Mureș, va beneficia de fonduri prin Programul Operațional Regional pentru extinderea și reabilitarea singurei grădinițe din localitate.

Prin proiectul cu titlul „Reabilitare și extindere grădiniță în localitatea Sărățeni, județul Mureș” administrația publică locală urmărește dezvoltarea infrastructurii educaționale în Comuna Sărățeni, respectiv îmbunătățirea calității serviciului procesului educațional la nivelul învățământului timpuriu preșcolar. Acest obiectiv se va realiza până în 31.05.2021, dată estimată ca fiind necesară pentru finalizarea lucrărilor, cu un buget total de 1.439.193,44 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile solicitate este de 1.237.679,23 lei, respectiv  98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (cca. 266.000,00 euro).

Din bugetul proiectului se va demola clădirea actuală a grădiniței, care se afla într-o stare sever-degradată, precum și a două clădiri anexă de mici suprafețe, nefolosite, pentru a asigura spațiul necesar extinderii clădirii în vederea realizării unor grupuri  sanitare conforme cu normele igienica-sanitare pentru preșcolari, dar și a unui grup sanitar separat accesibilizat pentru persoanele cu handicap. De asemenea, se propune și modernizarea și renovarea spațiilor existente, lărgirea pridvorului deschis, în vederea accesibilizării clădirii si închiderea acestuia cu tâmplărie din lemn stratificat și geam termopan. Se va realiza și un spațiu de o suprafață mai mare, multifuncțional în cadrul grădiniței, care va oferi infrastructura necesară organizării diferitelor evenimente și programe pentru copii si părinții acestora. Sala propusă va avea posibilitatea închiderii în două spații mai mici prin uși glisante. Lista dotărilor incluse în proiect ce includ și echipamente IT, oferă suport pentru un proces educațional îmbunătățit și modern, sprijin în derularea eficientă a procesului educațional. Proiectul propus va asigura în același timp posibilitatea de joacă și activități în aer liber în zone special amenajate (zone pavate, spațiu verde și loc de joacă), urmând a se amenaja locuri de parcare pentru facilitarea accesului pentru părinți.

Finanțarea este obținută prin Axa Prioritară 10 a Programului Operațional Regional 2014-2020,  ce vizează finanțarea proiectelor de ”Creștere a gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, apel dedicat învățământului ante preșcolar şi preșcolar”.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru

Vizualizări: 57