Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

O școală și o grădiniță din Regiunea Sud-Vest Oltenia vor fi modernizate cu fonduri europene

Pe data de 11.06.2019, au fost semnate contractele de finanțare pentru proiectele: „Reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale la Școala gimnazială "Petre Sergescu" și „Modernizare, reabilitare si dotare Grădinița cu program normal, sat Colțești, comuna Alunu, județul Vâlcea” ce vor îmbunătăți infrastructura educațională din Regiunea Sud-Vest Oltenia.

Primul proiect are ca obiectiv general îmbunătățirea calității infrastructurii de educație și a dotării Școlii Gimnaziale „Petre Sergescu” din Municipiul Drobeta Turnu Severin, pentru asigurarea unui proces educațional la standarde europene. Pentru realizarea acestui obiectiv, s-a estimat un cost total al proiectului de 2.830.855,83 lei. Din această sumă, 2.774.238,71 lei sunt bani europeni, alocați prin intermediul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 10  -  Obiectivul Specific: 10.1. Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, Apel dedicat învățământului obligatoriu.

Cel de-al doilea contract semnat va beneficia de fonduri tot prin intermediul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 10 -  Obiectivul Specific: 10.1 Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, Apel dedicat învățământului antepreșcolar și preșcolar. Obiectivul general al acestui proiect constă în  îmbunătățirea calității infrastructurii de educație și a dotării Grădiniței cu program normal Colțești, pentru asigurarea unui proces educațional la standarde europene. Suma alocată din fonduri europene pentru acest proiect are valoarea de 1.089.288,25 lei, iar valoarea totală a proiectului se ridică la 1.629.382,98 lei.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 204