Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

3,3 milioane de euro pentru 5 grădinițe din Regiunea Nord-Est

Pe data de 12 iunie 2019, au fost semnate cinci contracte de finanțare în valoare de 3,2 milioane de euro. Aceste proiecte vizează extinderea unor grădinițe în care vor învăța 475 de copii și vor beneficia de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Proiectele vor fi implementate în următoarele localități:

Comuna Stănișești a inițiat proiecte care prevăd construirea a două grădinițe, una în localitatea Slobozia și una în Slobozia Nouă, fiecare având o capacitate de 52 de locuri. Valoarea finanțării nerambursabile pentru ambele proiecte este de 726.757 Euro.

Orașul Vicovu de Sus- Proiectul propune construirea unei grădinițe cu program prelungit, care să asigure spațiul educațional necesar pentru 60 de copii, dar și Asigurarea unei baze logistice de resurse materiale și didactice, adecvate practicării unui proces instructiv-educativ de calitate. Valoarea finanțării nerambursabile este de 452.110 Euro.

Orașul Târgu Frumos- Proiectul prevede îmbunătățirea stării infrastructurii aferente Grădiniței cu program prelungit nr. 1 prin lucrări de reabilitare și modernizare, creșterea nivelului de dotare a unității de învățământ cu sisteme informatice și didactice moderne, dar și extinderea clădirii cu noi spații, astfel încât să poată găzdui 191 de copii. Valoarea finanțării nerambursabile este de 1.113.528 Euro.

Municipiul Bârlad- Proiectul presupune extinderea și reorganizarea spațiului existent în vederea adecvării dimensiunii sălilor la cerințele minime de cubaj de aer, dezvoltarea și actualizarea bazei logistice educaționale, ca suport pentru desfășurarea unui proces educativ atractiv, asigurarea unei performante energetice superioare prin izolarea termică a clădirii, instalarea unui sistem de panouri solare, reabilitarea instalațiilor electrice, de încălzire și sanitare, dar și amenajarea exterioară a perimetrului grădiniței: loc de joacă și alei pietonale. Valoarea finanțării nerambursabile este de 902.155 Euro.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

Vizualizări: 122