Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCU: Ghid în consultare pentru „Competențe pentru competitivitate în domeniul cardiologiei pediatrice”

5 milioane euro fonduri europene vor fi alocate prin intermediul Programului Operațional Capital Uman pentru specializări de care vor beneficia peste 200 profesioniști în cardiologie pediatrică din România.

AM POCU a lansat, vineri, 7 iunie 2019, în consultare publică ghidul solicitantului „Competențe pentru competitivitate în domeniul cardiologiei pediatrice -boli cardiovasculare, chirurgie și ATI”.

Finanțarea specializării profesioniștilor din domeniul cardiologiei pediatrice are loc în contextul în care malformaţiile cardiace la copii reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze de mortalitate în primul an de viaţă al nou-născuților.

Apelul POCU va asigura formarea a cel puțin 200 medici și asistenți medicali care lucrează în spitale din regiunile mai puțin dezvoltate ale țării: Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia.

Vor putea depune proiecte autorităţile de sănătate publică, institutele şi instituţiile medicale, cu competențe în cardiologie pediatrică care îndeplinesc următoarele condiții:

  • au secție/ compartiment de cardiologie pediatrică, chirurgie cardiovasculară copii, anestezie și terapie intensivă copii, bloc operator copii cu facilități în vederea chirugiei pe cord deschis, laborator de cardiologie intervențională și cateterism cardiac, angiografie și electrofiziologie;
  • au angajați cel puțin: 3 medici cu experiență în chirugia cardiovasculară copii, 3 medici ATI cu experiență în anestezia și terapia intensivă cardiovasculară pediatrică, 4 medici cardiologi pediatri/ cu competență în cardiologia pediatrică, 1 cardiolog cu competență în cardiologie intervențională pediatrică.

Descarcă Ghidul

Propunerile și sugestiile privind documentele supuse consultării publice pot fi trimise la e-mail consultare.pocu@fonduri-ue.ro, până la data de 18 iunie 2019.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 409