Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement din stațiunea Baia de Fier

Pe data de 6 iunie 2019 au fost semnate trei contracte finanțare pentru trei proiecte ce vor fi implementate în regiunea Sud-Vest Oltenia. Unul dintre acestea este proiectul „Dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement în stațiunea Baia de Fier”, județul Gorj ce vizează creșterea atractivității stațiunii turistice și prelungirea duratei medii a sejurului turiștilor.

Contractul a fost semnat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, respectiv în cadrul Axei prioritare 7 -  Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de investiții 7.1 - Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice.

În cadrul proiectului vor fi realizate lucrări de-a lungul drumurilor DJ675C, DC35 si DS4, lucrări ce cuprind: trasee pentru piste de biciclete; seminarizarea traseelor prin indicatoarele de circulație standardizate; marcarea trecerilor, adiacente celor de pietoni, precum și a punctelor de depozitare a bicicletelor). Se vor realiza lucrări și zona Peșterii Muierilor: se va reconfigura spațiul verde existent; se vor realiza trepte de acces din piatră naturală și torturare gazonate; se va remodela terenul prin terasamente și realizarea unui amfiteatru; se va monta o platformă betonată; se vor construi bordeie îngropate în panta versantului, cu zonă de pridvor; se va amenaja un loc de joacă pentru copii cu echipamente și ansambluri specifice. Alte lucrări vizează zona de promenade unde vor fi amenajate torturare și spații verzi, prezum și o zonă de agrement pentru cicliștii.

Acest proiect are o valoare totală de 22.558.332,27 lei dintre care 21.908.111,18 lei sunt asigurați prin Programul Operațional Regional.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 1335