Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

3 contracte de finanțare în cadrul apelului „Bunicii Comunității” au fost semnate la Timișoara

3 contracte de finanțare în cadrul apelului „Bunicii Comunității” au fost semnate, vineri, 31 mai 2019, de reprezentanții OIR POSDRU VEST din Timişoara.

Proiectele vor finanța îngrijirea a peste 500 persoane vârstnice și vor sprijini alte aprox. 100 să depășească situații de vulnerabilitate.

  1. Servicii socio-medicale pentru 180 bătrânii din Bihor

Proiectul „Dezvoltarea serviciilor sociale de îngrijire la domiciliu destinate persoanelor vârstnice” va asigura accesul la servicii socio-medicale pentru 180  persoane vârstnice din judeţul Bihor, aflate în situaţii de dependenţă şi/sau în risc de excluziune socială.

Tot în cadrul proiectului, 15 persoane vor beneficia de formarea profesională în domeniul socio-medical și vor fi asigurate echipamente informatice necesare pentru modernizarea procesului de furnizare a serviciilor.

Valoarea proiectului este de aproximativ 588.000 euro, iar perioada de implementare va fi de 36 luni (1 iunie 2019 – 31 mai 2022).

  1. Servicii integrate pentru vârstnicii din comuna Pestișani, Gorj

165 persoane vor avea acces la servicii sociale, care vor susține integrarea lor în viaţa socială activă şi folosirea la maximum a potenţialului de care aceştia dispun.

Proiectul sprijină rezolvarea problemelor legate de izolarea socială, sentimentul de inutilitate şi asigură accesul la servicii sociale integrate dedicate vârstnicilor.

Valoarea proiectului este de aproximativ 588.000 euro, iar perioada de implementare va fi de 36 luni (1 iunie 2019 – 31 mai 2022).

  1. Sprijin pentru bătrânii din Timișoara

Proiectul „GERAS – Generăm eficient, rapid, activ, sustenabil servicii integrate pentru vârstnici” va asigura servicii integrate pentru 165 bătrâni din grupuri vulnerabile care locuiesc în municipiul Timișoara, inclusiv pentru cei din comunităţile marginalizate.

Servicii finanțate în cadrul proiectului:

  • serviciu social integrat de tip cantină socială, prin extinderea componentei de transport hrană la domiciliu pentru persoanele vârstnice cu deficienţe locomotorii;
  • centru de zi de socializare şi petrecere a timpului liber, de tip club;
  • centru de asistenţă şi recuperare;
  • serviciu social integrat de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială.

De asemenea, la finalul perioadei de implementare a proiectului, cel puțin 92 persoane vârstnice vor depăşi situaţia de vulnerabilitate în care se află datorită sprijinului primit.

Valoarea proiectului este de aproximativ 585.000 euro, iar perioada de implementare este de 34 luni (3 iunie 2019 – 2 aprilie 2022).

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 132