Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

2,45 milioane de lei, fonduri nerambursabile, pentru construirea unei grădinițe în Comuna Ogra, Mureș

Un nou contract de finanțare a fost semnat în regiunea Centru în cadrul Programului Operațional Regional (POR), pe Axa 10 a Programului Operațional Regional 2014-2020, Obiectiv Specific 10.1 Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii si învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului pe apelul dedicat învățământului ante-preșcolar și preșcolar.

Proiectul cu denumirea „Construire si dotare grădinița cu program normal din localitatea Ogra” are ca scop asigurarea creșterii accesului, calității și atractivității educației și creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie din comuna Ogra, județul Mureș. Proiectul are o valoare totală 2,51 milioane lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 2.45 milioane lei, respectiv 97,7494% din valoarea eligibilă a proiectului (cca. 526.197,04 Euro, 1euro = 4,6575 RON -curs de schimb prevăzut în ghidul solicitantului).

Construirea clădirii și dotarea corespunzătoare a acesteia vor asigura condițiile de igienă și de funcționare corespunzătoare standardelor prezente, dar și o creștere a confortului preșcolarilor și cadrelor didactice pe toata perioada procesului de învățământ și a activităților extra-curriculare. In perspectivă, construirea și dotarea grădiniței va contribui la decizia potențialilor locuitori ai satului Ogra de a se stabili în această localitate, existenta unei unități de învățământ de tipul grădiniței construită și dotată asigurând o premisă importantă pentru familiile tinere care își doresc copii și care caută locații mai sigure, mai îndepărtate de traficul și zgomotul marilor aglomerări urbane, dar care asigura condiții optime de școlarizare și educație. În acest context, construcția și dotarea corespunzătoare a grădiniței, secondată de promovarea unor cadre didactice bine pregătite profesional, pot crea un impact social și cultural semnificativ la nivelul localității Ogra.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru

Vizualizări: 101