Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Consiliul Europei a lansat un portal educațional online

În contextul aniversării a 70 de ani de existență, Consiliul Europei a lansat un portal pentru învățare online dedicat educației – „Education Portal for Online Learning” / „Portail Education pour l'Apprentissage en Ligne”.

Scopul portalului este de a valorifica și pune la dispoziția profesioniștilor din domeniul educației, din întreaga Europă, resursele de predare și formare dezvoltate de-a lungul timpului, în cadrul unor proiecte sau programe.

Aceste resurse se concentrează pe temele și aspectele prioritare pentru Consiliul Europei: drepturile omului, democrație și statul de drept și vin în sprijinul practicienilor pentru facilitarea și promovarea unei culturi a democrației la nivelul instituțiilor școlare și în viața profesională cotidiană. 

Portalul cuprinde un catalog al resurselor Consiliului Europei dedicate cadrelor didactice, alături de cursuri de învățare autonomă și cursuri online interactive (master classes). Toate resursele sunt disponibile gratuit.

Portalul poate fi accesat aici.

Primul curs online interactiv - „Old and new media and infox (fake news)” - va fi organizat în perioada 16 septembrie - 18 octombrie 2019 și este dedicat cadrelor didactice, formatorilor, directorilor de școli și profesioniștilor din domeniul educației.

Cursul vizează dezvoltarea abilităților de gândire critică ale participanților și capacitatea de a identifica informațiile de încredere disponibile în mediul online, în contextul în care consumatorii de informație, inclusiv copiii, sunt expuși unui flux continuu de știri false, mesaje de propagandă, farse, zvonuri, reclame etc.

Cursul se va desfășura în limba engleză și este necesar un nivel de competență lingvistică minim B2. Înscrierile se realizează prin completarea unui formular de candidatură până la data de 9 iunie, numărul de locuri fiind limitat.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

Sursa: Ministerul Educației Naționale

Vizualizări: 195