Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Firmă românească, câștigătoare a Premiului Managerul de Cluster al Anului la nivel european!

În premieră, România a găzduit în perioada 14-16 mai la București, la Palatul Parlamentului, cea de a șasea Conferință Europeană a Clusterelor, organizată de Comisia Europeană și DG Growth.

Evenimentul, aflat în agenda Președenției României la Consiliul Uniunii Europene, a reunit peste 450 de participanți din Uniunea Europeană și din statele asociate, prilej pentru împărtășirea de bune practici și reiterarea sprijinului public în cazul majorității statelor europene, în contextul importanței clusterelor, structuri asociative complexe, pentru creșterea competitivității mediului de afaceri.

În prima zi a evenimentului, peste 150 de manageri de clustere și organizații suport au interacționat pentru identificarea de noi oportunități și proiecte comune, în cadrul sesiunilor bilaterale de matchmaking, organizate sub egida #EntrepriseEuropeNetwork. ADR Nord-Vest a participat, în calitate de membru, la sesiunile Grupului Tematic Clustere, care se întrunește anual pentru a susține clusterele și a deservi firmele membre prin cele mai eficiente instrumente din cadrul Rețelei.

La finalul sesiunii plenare din prima zi a Conferinței, în baza candidaturilor, a preselecției prelabile și a votului participanților, Premiul de Managerul de Cluster al Anului la nivel european revine Biancăi Muntean, Transilvania IT (ex- iTech Transilvania by ARIES). Recunoașterea la nivel european încununează eforturile a 7 ani de activitate susținută în beneficiul firmelor de IT din Transilvania, facilitată de apartenența la Consorțiul Clusterelor din Regiunea de Nord-Vest, din cadrul căruia trei dintre clusterele membre au obținut în ultimii doi ani distincția cea mai înaltă din partea Secretariatului European pentru Analiza Clusterelor: Eticheta GOLD / AUR pentru management de cluster, fiind singurele clusterele de aur din Sud-Estul Europei. 

La sfârșitul secțiunilor plenare din ziua a doua a conferinței, managerii au beneficiat de o instruire intensivă, accentuând atât rolul deosebit de important al leaderului de cluster cât și pachetele de servicii recomandate pentru asigurarea sustenabilității.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest

Vizualizări: 105