Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

26 de troleibuze vor fi achiziționate de Municipiul Brașov din fonduri europene

 

Pentru Municipiul Brașov se vor achiziționa 26 de troleibuze, de 18 metri, care vor deservi pe rutele de transport public cu numerele 1, 2, 6 și 31. Aceste troleibuze vor fi achiziționate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

Ordinul de finanțare a proiectului a fost semnat pe 17 mai de ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice, iar investiția va fi implementată de MDRAP (în calitate de lider de parteneriat) şi municipiul Brașov (în calitate de partener).

Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătățirea transportului public local în Brașov, valoarea finanțării nerambursabile este de 77.009.789 lei, iar perioada de implementare - de 36 de luni. Proiectul a fost depus în cadrul apelului cu numărul POR/2018/4/4.1/3/în parteneriat, Obiectivul specific 4.1 „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă” din Axa prioritară 4 ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a POR 2014-2020.

Sursa: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

Vizualizări: 154