Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POC: Ordin privind actualizarea Ghidului solicitantului pentru e-guvernare și interoperabilitate

În data de 14 mai 2019, Ministerul Fondurilor Europene a publicat ordinul privind modificarea Ghidului Solicitantului aferent acțiunii 2.3.1 – Consolidarea și asigurarea interoperabilității sistemelor informatice dedicate serviciilor de e-guvernare tip 2.0 centrate pe evenimente din viața cetățenilor și întreprinderilor, dezvoltarea cloud computing guvernamental și a comunicării media sociale, a Open Date și Big Data – secțiunea e-guvernare și interoperabilitate din cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020.

În acest sens, modificările vizează:

  1. Alocarea stabilită pentru apelul de proiecte aferentă capitolului 1, subcapitolul 1.8 este în urma modificărilor în valoare de 50,68 milioane euro FEDR;
  2. Tot în capitolul 1, dar de data aceasta fiind vorba despre subcapitolul 1.9, modificarea vizează valoarea maximă a proiectului, rata de cofinanțare:
    • regiuni mai dezvoltate - 80% FEDR și 20% buget de stat;
    • regiuni mai puțin dezvoltate - 85% FEDR și 15% buget de stat.
  3. Capitolul 1, subcapitol 2.3. În cazul eligibilității cheltuielilor, cheltuieli eligibile, a fost modificat punctul 1, lit.b) astfel:
    • „b) cheltuieli de construcție și infrastructură a spațiilor tehnice în care se vor instala echipamente TIC, achiziționate prin proiect, dacă imobilul în care se face investiția aparține liderului/partenerilor, este liberă de orice sarcini sau interdicții și nu face obiectul unor litigii aflate în curs de soluționare la instanțele judecătorești”.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 222