Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba va fi extinsă și modernizată cu fonduri europene

În urmă cu un an a fost semnat contractul de finanțare pentru optimizarea, cu fonduri REGIO, a sistemului de încălzire și producție apă caldă la cea mai mare instituție spitalicească din județul Alba. În data de 08 mai 2019, s-a semnat și finanțarea pentru investiția privind „Extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”. Contractul semnat este  în valoare totală de peste 7,5 milioane lei. Prin proiect, însă, se vor aloca fonduri europene pentru Spitalul Județean Alba care vor depăși 25 milioane lei pentru investiții și dotări moderne.

Finanțarea este acordată în cadrul Axei Prioritare 8 a Programului REGIO 2014-2020, pentru investiții în infrastructura sanitară și socială care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități. Prin acest proiect se dorește creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare şi a celor de nivel secundar. Până la sfârșitul lunii februarie 2022, când se va finaliza proiectul, Unitatea de Primiri Urgențe va fi extinsă cu mai mult de 850mp, secțiile aferente urmând a fi dotate cu 371 echipamente, aparatură medicală și IT, modernă și performantă.

Obiectivul general al cererii de finanțare îl constituie dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiții în dotări necesare care să contribuie la dezvoltarea operaționalității la nivel regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate publică și îmbunătățind accesul la serviciile medicale de calitate. Prin proiect se urmărește dublarea suprafeței utile a Secției ”Urgențe” din cadrul spitalului albaiulian și modernizarea și tehnologizarea la nivel european a acestei secții medicale, care utilizează parțial aparatură uzată fizic și moral. Acest obiectiv va fi atins prin reorganizarea unor spații din UPU existent, realizare corp extindere UPU și corp extindere sector ”Decontaminare”, dar și prin unele amenajări exterioare în curtea spitalului. Prin extinderea spațiilor, va crește capacitatea de preluare a pacienților, iar regândirea circuitelor medicale va duce atât la o tratare mai rapidă a pacienților, dar și la reducerea semnificativă a timpilor de așteptare.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru

Vizualizări: 166