Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCU: Finanțare pentru combaterea cancerului colorectal

Vineri, 25 aprilie 2019, a fost semnat un contract de finanțare din fonduri europene pentru îmbunătățirea de servicii medicale în toate regiunile de dezvoltare ale României. Este vorba despre depistarea precoce, diagnosticarea și tratamentul leziunilor precanceroase colorectale, unde beneficiarul este Institutul Clinic Fundeni.

Proiectul cu titlul ROCCAS Dezvoltarea și implementarea la nivel național a cadrului organizatoric necesar inițierii screeningului în cancerul colorectal, se adresează specialiștilor care activează în instituții publice medicale sau care au contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Rezultate așteptate sunt:

  • reducerea morbidității și mortalității asociate cancerului colorectal, prin îmbunătățirea competențelor profesioniștilor din sistemul medical;
  • identificarea timpurie și tratamentul patologiilor asociate;
  • îmbunătățirea calității vieții pacienților depistați și șansa la tratament și vindecare, în cazul depistării timpurii a afecțiunilor precanceroase.

De asemenea, se așteaptă îmbunătățirea nivelului de pregătire medicală a 400 medici gastroenterologi, oncologi, anatomopatologi, medici de familie și asistenți medicali – cei care formează grupul țintă al proiectului.

Proiectul în valoare de 22,95 milioane de lei, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, urmează să fie implementat în perioada 02 mai 2019 - 02 decembrie 2023.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene 

 

Vizualizări: 244