Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Galați: 110 milioane de lei - bani europeni pentru investiții în infrastructură și școli

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a semnat, marți, 23 aprilie 2019, contractul de finanțare europeană pentru un proiect de anvergură dedicat infrastructurii rutiere - modernizarea străzilor Siderurgiștilor și 1 Decembrie la pachet cu înlocuirea liniilor de tramvai! Lucrările vor începe în vara acestui an!

Tot marți, edilul a semnat contractele cu finanțare europeană pentru modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 33 și Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”.

Astfel, primăria a obținut în urma semnării celor două contracte de finanțare europeană, suma de 110 milioane de lei.

Primul și cel mai important proiect este cel legat de modernizarea străzilor SIDERURGIȘTILOR și 1 DECEMBRIE 1918. Aceste artere intră pentru prima dată în reabilitare completă (modernizarea liniilor de tramvai – 4km - și a căilor de rulare, refacerea carosabilului, a iluminatului public și trotuarelor, realizarea pistelor pentru bicicliști, plantări de arbori și amenajarea spațiilor verzi).

Celelalte două proiecte au în vedere modernizarea și reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 33 ( cartierul Micro 39) și a Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”( cartier Țiglina III). Peste 1.500 de beneficiari (elevi, profesori, personal auxiliar) din cele două unități de învățământ vor avea corpurile de clădire modernizate, dotări cu echipamente IT, terenuri de sport reabilitate, alei de acces refăcute și mobilier urban pentru curțile interioare.

Sursa: Facebook: Primăria Galați

Vizualizări: 200