Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proceduri simplificate in accesarea fondurilor structurale adresate intreprinzatorilor

Ieri, in prezenta ministrului Ovidiu Silaghi au fost lansate ghidurile destinate sectorului IMM. Pana in 2013 alocarea financiara prevazuta se ridica la peste 1 miliard de euro. “Pentru sectorul IMM am dublat sumele alocate pentru investiţiile mici, si am majorat sumele alocate pentru investiţii mari, de la 26 milioane de euro, la 31,6 milioane de euro”, a declarat ministrul pentru IMM, Ovidiu Silaghi.

Conditiile de accesare a fondurilor destinate IMM-urilor au fost si ele simplificate, Silaghi punctand cateva dintre facilitatile de care vor beneficia solicitantii de finantare:

  • Scrisoarea de garantie bancara necesara implementarii proiectului a fost eliminata
  • Scrisoarea de confort pentru buna executie se mentine dar valoarea garantiei s-a redus de la 50% la 20% din valoarea finantarii nerambursabile.
  • In procesul de obtinere a avizelor, a fost introdusa regula aprobarii tacite conform careia daca autoritatea responsabila nu emite un raspuns in termenul legal cererea se scocoteste aprobata tacit.
  • A fost redus cu 30% numarul de documente si avize ce trebuie solicitate de catre operatorii economici.

De asemenea, a fost stabilita perioada de depunere a aplicatiilor pentru cele trei tipuri de proiecte: 
  • Pentru proiectele de investiţii între 920.001 – 5.560.000 lei, perioada de depunere este: 05.05.2008 - 01.08.2008.
  • Pentru proiectele de investiţii care solicita sprijin financiar nerambursabil până la 920.000 lei, depunerea va fi continua iar cererile se pot depune începând cu 26.05.2008.
  • Pentru proiectele de investiţii care solicita sprijin financiar nerambursabil pentru servicii de consultanta, cererile de finanţare se pot depune începând cu 19.05.2008, ora 9.00

Dragos Jaliu
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 80