Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru infrastructura de sănătate şi învăţământ din Reşiţa

O parte dintre serviciile medicale şi educaţionale din municipiul Reşiţa vor beneficia de fonduri europene, asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Joi, 11 aprilie, au fost semnate două contracte de finanţare în valoare de aproximativ 11,1 milioane de lei ce vizează:

  • extinderea şi dotarea infrastructurii Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din Spitalul Județean de Urgență Reșița;
  • reabilitarea şi modernizarea grădiniței cu program prelungit „Dumbrava Minunată” din municipiu.

Proiectul pentru UPU are ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă. Astfel, în vederea creşterii calităţii actului medical şi a reducerii timpului de aşteptare şi a timpilor de intervenţie specializată va fi reamenajat spaţiul de primire/triaj la intrarea în UPU şi totodată va fi separat de spaţiul de evaluare şi tratament imediat. Beneficiarii direcţi ai acestui proiect sunt cei aproximativ 54.000 de pacienţi cărora li se acordă anual asistenţă medicală de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, proiect a cărui valoare totală eligibilă este de 6,8 milioane lei.

Până în prezent, în judeţul Caraş-Severin au fost asigurate finanţări de peste 3,6 miliarde de lei prin toate programele pe care le coordonează. Dintre acestea:

  • prin POR sunt finanţate 116 proiecte (în valoare totală de aproximativ 1,9 miliarde lei);
  • 297 de obiective (în valoare totală de peste 1,2 miliarde de lei) sunt realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Sursa: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

Vizualizări: 136