Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ediția 2019 a Premiilor pentru Promovarea Întreprinderilor Europene în România

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat organizează etapa naţională a competiţiei „Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene”, ediţia 2019, iniţiativă a Comisiei Europene care identifică promotorii de succes ai antreprenoriatului în Europa, expunând cele mai bune politici şi practici antreprenoriale.

Termenul de depunere a solicitărilor de către candidații din România este 24.05.2019, la Punctul Naţional de Contact din cadrul MMACA.

Prin acest proiect, DGGrow (Direcția Generală pentru Piața internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri) din cadrul Comisiei Europene recompensează inițiativele care facilitează afacerile, încurajând în acest fel potențialii antreprenori.

Candidații eligibili sunt:

  • autoritățile naționale, regionale sau locale;
  • parteneriatele public-privat, care se încadrează în strategiile de dezvoltare ale autorităților naționale, regionale sau locale din orice zonă a UE sau ţări asociate Programului de Competitivitate şi Inovaţie (CIP):
    • Islanda, Norvegia, Serbia sau Turcia.

Etapele procesului de aplicare pentru premii sunt:

  1. desfășurarea etapei naționale a concursului finalizată prin selecția a maximum două candidaturi, urmată de comunicarea candidaturilor României către Comisia Europeană;
  2. desfășurarea selecției proiectelor câștigătoare de către un juriu stabilit de Comisia Europeană;
  3. acordarea premiilor în luna noiembrie 2019.

Pentru informaţii suplimentare despre competiţie, click aici.

Sursa: Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat

Vizualizări: 113