Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Erasmus+: Fonduri triple pentru perioada 2021-2027

Pe 28 martie, Parlamentul European a aprobat programul Erasmus+ pentru perioada 2021-2027.

Unul dintre obiectivele principale ale Parlamentului European pentru următoarea generație a Programului Erasmus+ este ca mai mulți tineri să participe la diferitele mobilități cu scop educațional. În acest sens, a fost propus un set detaliat de măsuri pentru eliminarea tuturor barierelor economice, sociale și culturale, deputații europeni confirmând că fondurile pentru următorul Program Erasmus+ ar trebui să fie triple pentru a permite participarea cât mai multor persoane, dar și pentru a adapta mai bine subvențiile la nevoile acestora.

De la Erasmus+ 2021-2027 se dorește să fie axat pe persoanele cu mai puține oportunități, precum și să fie luate măsuri și acțiuni noi pentru creșterea numărului de participanți, astfel deputații europeni au propus ca atât Comisia Europeană, cât și agențiile naționale Erasmus să elaboreze un cadru european de incluziune și să elaboreze strategii naționale de incluziune. Acestea ar putea prevedea măsuri pentru a oferi mai mult sprijin financiar mobilității care să ducă la ajustarea subvențiilor lunare și la revizuirea regulată a costurilor de trai. De asemenea, un alt sprijin special ar trebui să includă formarea lingvistică, sprijinul administrativ și oportunitățile de învățare electronică.

Mai mult decât atât, deputații europeni vor aloca bugetul în diferite părți ale programului pentru a reflecta aceste priorități, oferind personalului de educație preșcolară și timpurie, tinerilor sportivi și antrenorilor sportivi opțiunea de a participa la programele de mobilitate. Schimburile de formare profesională, în special în regiunile de frontieră, vor constitui, de asemenea, o prioritate în noul program și vor avea un buget mai mare.

Alexandra Tiță,

www.fonduri-structurale.ro

Sursă: Parlamentul European

Vizualizări: 1510