Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM POCA a lansat apelul destinat autorităților administrației publice centrale și structurilor asociative pentru implementarea de acțiuni de reformă

Luni, 25 martie 2019, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă a lansat Cererea de proiecte nr. IP13/2019 „Sprijin pentru acțiuni de consolidare a cooperării dintre autoritățile administrației publice centrale și structurile asociative ale autorităților administrației publice locale pentru implementarea de acțiuni de reformă”, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Cererea de proiecte se regăsește în sistemul informatic MySMIS2014, astfel:

  • Cod apel: POCA/486/1/1 Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP;
  • Titlu: IP 13/2019 – „Sprijin pentru acțiuni de consolidare a cooperării dintre autoritățile administrației publice centrale și structurile asociative ale autorităților administrației publice locale pentru implementarea de acțiuni de reformă”.

Pentru a putea obține finanțare în cadrul acestei cereri de proiecte, se pot depune proiecte cu încadrarea în Axa prioritară 1 Administrație publică și sistem judiciar eficiente, Obiectivul specific 1.1. Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP, și cu respectarea, în totalitate, a prevederilor Ghidului solicitantului.

Proiectele ce vor fi finanțate în cadrul acestei cereri de proiecte vor contribui la următoarele rezultate: 

  • R5: Cadru pentru sprijinirea dezvoltării la nivel local și pentru creșterea calității serviciilor publice implementat;
  • R6: Fondul activ al legislației sistematizat și simplificat progresiv;
  • R12: Cunoștințe și abilități ale personalului din autoritățile și instituțiile publice centrale îmbunătățite pentru susținerea măsurilor/acțiunilor din cadrul acestui obiectiv specific.

Prezenta cerere de proiecte, în cadrul mecanismului non-competitiv, este cu termen limită de depunere și are o alocare financiară eligibilă orientativă de 30.000.000,00 lei.

Poate solicita finanțare în cadrul acestui apel Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar parteneri pot fi:

  • Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România;
  • Asociația Municipiilor din România;
  • Asociația Orașelor din România;
  • Asociația Comunelor din România;

Termenul limită de depunere a fișelor de proiect este 3 mai 2019, ora 14.00, iar termenul de depunere a cererilor de finanțare, derivate din fișele de proiect acceptate, este 3 iunie 2019, ora 17.00.

Descarcă Ghidul

Sursa: Programul Operațional Capacitate Administrativă

Vizualizări: 418